Zaznacz stronę

Batoniki bezglutenowe, wegańskie, bez dodatku cukru

Świeże migdały – bogate źródło witaminy E, manganu, magnezu, miedzi, ryboflawiny i fosforu.

Świeże orzechy włoskie – bogate źródło kwasów Omega 3, manganu, flawonoidów, wapnia, żelaza, fosforu, potasu, cynku.

Figi – źródło błonnika, miedzi, wapnia, potasu, magnezu, manganu, flawonoidów, witaminy K i B6.

Daktyle – źródło błonnika, witaminy A, flawonoidów, żelaza, potsu, wapnia, manganu, miedzi i magnezu. Zawierają witaminy A, C, E, K, B6, a także niacynę, witaminę B1 i B2.

Morele – bogate źródło potasu, magnezu, witaminy A i C, beta – karotenu, żelaza i krzemu.

Jagody goi – bogate źródło karetoneidów, żelaza, potasu, cynku, błonnika, antyoksydantów, witaminy B, C i E.

batoniki_muesli

Pin It on Pinterest